Prima pagină > Proprietate intelectuala > Apple a dat in judecata Samsung

Apple a dat in judecata Samsung

Apple a dat in judecata compania Samsung, acuzand-o ca in producerea smartphone-ului si tabletei din seria Galaxy, s-a „inspirat” de la produsele similare Apple.  “Decat sa inoveze si sa dezvolte propria tehnologie si un stil unic numai al Samsung pentru produsele din linia de smartphone-uri si tablete, Samsung a ales sa copieze tehnologia Apple, interfata si stilul inovativ prin aceste produse care incalca proprietatea intelectuala”, se arata in plangerea Apple.

Potrivit unor pareri, sansele ca Apple sa aiba castig de cauza in acest proces sunt mici, tinand cont de faptul ca ceea ce contesta este interfata si unele elemente de design.

In esenta, insa, Samsung este singurul competitor real pentru Apple pe piata smartphone-urilor, iar aceasta mutare ar putea avea semnificatia unei piedici puse ascensiunii companiei coreene.

Este interesant de urmarit cum va decurge acest litigiu, mai ales ca intre cele doua companii exista si relatii de colaborare semnificative, Samsung furnizand companiei Apple o parte din componentele folosite pentru fabricarea iPhone-urilor.

Sursa: BBC

Cj George Achim

Parerile de pe acest blog reprezinta viziunea Jurisdinamica.ro. Orice feedback din partea dvs. este binevenit aici sau pe avocat@jurisdinamica.ro

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: