Prima pagină > Proprietate intelectuala > Legea marcii “La aniversare”!

Legea marcii “La aniversare”!

Am fost obisnuiti sa aniversam diverse momente din viata noastre sau a apropiatilor nostri, insa aproape niciodata nu ne-am gandit sa “aniversam”  momentul intrarii in vigoare a unei legi, sau al republicarii ei.

Poate si din prisma faptului ca adesea legile sunt considerate limitative, constrangatoare, incoerente, astfel ca,  ne bucuram mai degraba cand sunt abrogate, decat atunci cand ele sunt modificate sau completate.

Cat despre modul in care am putea “aniversa” republicarea unei legi,  va las pe voi…. Eu, doar am dorit sa lansez o idee…. .

O alta idee ar fi aniversarea legii in funtie de feed-back-ul pe care l-a produs “in viata” destinatarilor ei,  sau al practicienilor, in speta avocati specialisti, consilieri, mediatori, etc.

– Sa fie oare un inceput care sa devina o practica ? De ce nu? Jurisdinamica poate avea si acest sens.

Pentru cei interesati, este vorba de Legea nr. 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, REPUBLICATA, publicata  in M.Of. nr. 350/27.05.2010, si intrata in vigoare la data de 30.05.2010, potrivit art. 78 din Constitutia Romaniei.

Asadar, astazi, 30.05.2011 aniversam UN AN,  de la transpunerea Directivei 2008/95/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 22.10.2008 de apropiere a legislatiilor statelor member cu privire la marci.

Cat despre Legea nr. 66/2010  privind modificarea si completarea Legii nr. 84/1998 si Hotararea Guvernului nr. 1134/2010 privind Regulamentul de aplicare al Legii nr. 84/1998, comentariile sunt multe si diverse. In acest sens va indic cateva link-uri:

http://www.zf.ro/eveniment/noua-lege-a-marcilor-companiile-trebuie-sa-se-apere-de-pirati-6125282/;

http://www.osim.ro/anunturi/atentionare66.html

Cert este faptul ca, dandu-se o libertate “absoluta” cererilor de inregistrare marca,  fiecare titular de marca inregistrata, sau in curs de inregistrare  va fi nevoit sa consulte saptamanal BOPI ( Buletinul Oficial de Proprietate Industriala) pentru a putea introduce  o Opozitie in termen de 2 luni. Prin urmare, protectia efectiva a marcilor a fost transferata din sarcina OSIM-ului in cea a titularului.

–         Sa fie oare vorba de un blocaj  in/al OSIM?

–         Sau sa privim acest posibil blocaj doar ca o consecinta inerenta a incercarii de schimbare, transpunere, adaptare la legislatia europeana?

Oricare ar fi raspunsul vostru, parerea mea este ca, noi, ca avocati specialisti, consilieri si mediatori in domeniul proprietatii intelectuale avem o sarcina complexa  dar demna de statutul pe care ni l-am ales.

Av. Adriana Bangălă

Parerile de pe acest blog reprezinta viziunea Jurisdinamica.ro. Orice feedback din partea dvs. este binevenit aici sau pe avocat@jurisdinamica.ro

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: