Prima pagină > Drept comercial > Programul „Kogalniceanu” vine in sprijinul IMM-urilor

Programul „Kogalniceanu” vine in sprijinul IMM-urilor

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 489 din data de 8 iulie 2011 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 682/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2011 privind aprobarea Programului Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii.

“Programul Kogalniceanu are scopul de a sustine mediul de afaceri si de a crea noi locuri de munca“, a declarat primul-ministru Emil Boc, aratand ca acest program se va aplica potrivit unei proceduri transparente, asemanatoare celei utilizate in programul guvernamental privind sustinerea tinerilor intreprinzatori.

Programul Kogalniceanu se axeaza pe doua componente:
• Subventionarea a maximum 70% din rata dobanzii aferente creditului pe care un IMM doreste sa il acceseze, dar nu mai mult de 6,5% pe an;
• Acordarea de garantii, de catre Fondul national de garantare, in numele si in contul statului, pentru maximum 80% din valoarea creditului pe care il ia un IMM, fara ca garantia sa poata depasi 100.000 de lei.

Normele metodologice reglementeaza modul de acordare a facilitatilor aferente unei linii de credit, in valoare maxima de 125.000 lei/I.M.M./an, cu dobanda partial subventionata si, dupa caz, cu garantarea creditului de catre stat, ce vizeaza sprijinirea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la obtinerea de finantari pentru a suplini nevoile de lichiditate pe termen de un an in vederea desfasurarii activitatii.

Sursa: Guvernul Romaniei

Parerile de pe acest blog reprezinta viziunea Jurisdinamica.ro. Orice feedback din partea dvs. este binevenit aici sau pe avocat@jurisdinamica.ro

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: