Prima pagină > Modificari legislative > Amenda pentru rovinieta – un abuz sau un drept?

Amenda pentru rovinieta – un abuz sau un drept?

Trăim vremurile în care se încearcă să se facă bani din orice ! Sigur … pentru ca datoriile cresc mereu, iar veniturile nu ajung, sau nu ajung unde trebuie …

Lăsând gluma la o parte, ce ne facem cu “duiumul ” de Procese Verbale de Constatare a Contraventiei pentru lipsa rovinietei valabile?

CNADNR a facut o practica din a  expedia “in cascadă” astfel de Procese Verbale Contraventionale, ori de cate ori autoturismul trecea pe langa acea / aceeasi camera.

Cunosc persoane / firme care înca mai primesc astfel de corespondente de la CNADNR si culmea, unii chiar le platesc.

Sigur, a nu se intelege ca eu incurajez neplata,  dimpotrivă, sfatul juridic pe care îl dau tuturor este: plata a jumătate din amendă  în termen de cel mult 48 h de la comunicare Procesului Verbal Contravențional, însă, totodată recomand tuturor plangerea prealabilă la instanța de judecată împotriva unui astfel de proces verbal contraventional,  care excede flagrant reglementarilor legale.

De ce excede?

Excede, intrucat, incă de la prima lecturare a lui ne aflam în fața unui document inform, care nu indeplinește condițiile legale de formă și în special nu îndeplinește condițiile legii nr. 455/2001 privind semnătura electronica, prin urmare, succesul in fata instantei de judecata e aproape garantat. Mai trebuie însa ca si judecatorul sa interpreteze corect legea.

Personal am caștigat astfel de procese, si nu mică mi-a fost uimirea când am vazut, în sfarșit o luare de atitudine prin  modificarile aduse de Legea nr. 144/23.07.2012 asupra O.G. nr. 15/2002. In acest sens, recomand link-ul :  http://legestart.ro/modificari-la-ordonanta-care-reglementeaza-rovinieta/.

Av. Adriana Costache (fostă Bangălă)

Baroul Bucureşti

Părerile de pe acest blog reprezintă viziunea Jurisdinamica.ro. Orice feedback din partea dvs. este binevenit aici sau pe avocat@jurisdinamica.ro

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: