Prima pagină > Dreptul muncii > Domnul T si litigiul său de muncă continua !

Domnul T si litigiul său de muncă continua !

In 22 mai 2012 am postat pe acest blog cazul Domnului T si litigiul sau de munca.

Astazi, 20.12.2012, am fost din nou placut surprinsa de obtinerea unei decizii favorabile din partea Tribunalului Bucuresti, Sectia a VIII- a conflicte de munca si asigurari sociale.

La scurta vreme dupa obtinerea deciziei favorabile in dosarul despre care va vorbeam, dar in perioada de derulare a contractului individual de munca incheiat pe durata determinata, am introdus o a doua actiune prin care solicitam instantei constatarea nulitatii absolute a clauzei cu privire la durata determinata a contractului si considerarea caracterului nedeterminat al acestuia intrucat a fost  incheiat cu nerespectarea art. 83 din Noul Cod al Muncii, iar pe cale de consecinta, obligarea angajatorului la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data expirarii contractului incheiat pe durata determinata si  pana la reintegrarea efectiva.

Ulterior promovarii acestui proces, dar inaintea primului termen de judecata, Domnului T i s-a comunicat de catre angajator si Decizia de incetare a raporturilor de munca ca urmare a implinirii termenului initial (determinat) pentru care s-a incheiat contractul sau de munca.

Acesta decizie a fost de asemenea contestata, promovandu-se astfel o a treia actiune,  solicitand instantei, in termenul legal, constatarea nulitatii absolute a Deciziei de incetare a raporturilor de munca si reincadrarea in munca, pe postul si functia detinute anterior emiterii deciziei, invocand totodata si actiunea a doua prin care am solicitat constatarea nulitatii clauzei cu privire la durata determinata a contractului individual de munca.

Intrucat aceasta a treia actiune a primit termen abia in iulie 2013 am fost nevoita sa cer preschimbarea termenului, fapt obtinut in cauza si implicit conexarea acesteia  la actiunea a doua, intre ele existand o stransa legatura, dar neputand fi promovate de la inceput impreuna, intrucat actele cere au stat la baza lor au fost succesive in timp, necesitand masuri procedurale diferite.

Astfel, beneficiind de sprijin si ajutor juridic de specialitate, Domnul T a  continuat sa obtina solutii favorabile.

Practic prin conexarea actiunilor 2 si 3, s-a obtinut o singura solutie, unitara si favorabila prin care Domnul T a obtinut in mod succesiv:

–         Nulitatea absoluta a clauzei cu privire la caracterul determinat al contractului individual de munca si considerarea acestuia ca fiind incheiat pe durata nedeterminata;

–         Nulitatea absoluta a deciziei de incetare a raporturilor de munca emisa de angajator ca urmare a implinirii termenului pentru care s-a incheiat initial contractul individual de munca;

–         Reincadrarea in munca pe postul si functia detinute anterior emiterii deciziei de incetare a raporturilor de munca;

–         Obligarea angajatorului la plata despagubirilor egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat Domnul T, de la data incetarii contractului incheiat pe durata determinata si pana la reintegrarea efectiva in munca.

–         Obligarea angajatorului la plata tuturor cheltuielilor de judecata.

Primind o astfel de solutie, Domnul T nu se poate plange, ca multi altii, de lipsa de obiectivitate a instantelor din Bucuresti, ba dimpotriva poate fi recunoscator celor care i-au facut dreptate si i-au aparat, in mod profesional drepturile.

Av. Adriana Costache (fostă Bangălă)

Baroul Bucureşti

Părerile de pe acest blog reprezintă viziunea Jurisdinamica.ro. Orice feedback din partea dvs. este binevenit aici sau pe avocat@jurisdinamica.ro

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: