Prima pagină > Drept procesual civil, Dreptul muncii > Casa de Pensii isi invoca propria culpa!

Casa de Pensii isi invoca propria culpa!

Zilele trecute am  aflat despre o Decizie a Casei Teritoriale de Pensii a Sectorului 4, privind recuperarea sumelor incasate necuvenit, cu titlu de prestatii de asigurari sociale, de la o pensionara ce incasa, inca din anul 1999,  o pensie de invaliditate gradul II.

Practic, in opinia mea, Decizia Casei de Pensii survine din calificarea gresita  a unei sume de bani, primita de titulara Deciziei, ca fiind venit din activitati independente.

In realitate, D-na A.P. a incasat o singura data, in luna noiembrie a anului 2010, cu titlu de  plata,  suma de 905 lei de la Asociatia de Proprietari a blocului in care locuieste, intrucat cheltuise din surse proprii aceasta suma pentru a cumpara diverse materiale pentru reparatiile din scara blocului in care locuieste.

Asociatia de Proprietari, pentru a-si justifica suma achitata D-nei A.P.,  a incheiat o asa numita Conventie Civila. Desi suma nu reprezenta o remuneratie a unor servicii prestate din activitati independente sau cu caracter de continuitate de catre D-na A.P., totusi, Casa de Pensii a considerat in mod eronat ca, timp de 1 an de zile, din ianuariae 2010 si pana la 31.12.2010, dansa ar fi incasat venituri din activitati independente.

Din acest motiv, in noiembrie 2012, Casa de Pensii a emis Decizia mai sus reiterata, asumandu-si practic propria culpa in calificarea sumei pe care D-na A.P. a incasat-o de la Asociatia de Proprietari, cu titlu de achitare suma, exclusiv in luna noiembrie 2010.

In fata unei astfel de culpe a Casei de Pensii, am sfatuit-o pe D-na A.P. sa conteste in instanta aceasta decizie, solicitand, pe de o parte suspendarea executarii acestei Decizii care reprezinta titlu executoriu, iar pe de alta parte, anularea acesteia ca fiind netemeinica si nelegala cu dispunerea restituiri tuturor sumelor deja retinute in baza acestei decizii.

Prin urmare, astept cu nerabdare pozitia procesuala a Casei de pensii stiind ca “nimeni nu poate sa-si invoce propria culpa” ( Nemo auditur propriam turpitudinem allegans)

Av. Adriana Costache (fostă Bangălă)

Baroul Bucureşti

Părerile de pe acest blog reprezintă viziunea Jurisdinamica.ro. Orice feedback din partea dvs. este binevenit aici sau pe avocat@jurisdinamica.ro

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: