Prima pagină > Jurisdinamica > Adevarul, in cele din urma, triumfa!

Adevarul, in cele din urma, triumfa!

Cu ceva timp in urma, mai exact in 11 octombrie 2012, scriam  pe blogul Jurisdinamica despre instituirea sechestrului asigurator, ca si solutie in cazul in care debitorul  / debitorii refuza restituirea de bunavoie a sumei ce a facut obiectul unui  contract de vanzare – cumparare, constatat nul absolut ca urmare a nulitatii absolute a Titlului de Proprietate ce a stat la baza incheierii acestuia.

Astazi revin, intrucat, desi Tribunalul Ilfov a admis cererea si a incuviintat sechestrul asigurator, stabilind si o cautiune considerabila, pe care am achitat-o,  doi dintre cei trei debitori au facut recurs solicitand ridicarea sechestrului asigurator, invocand lipsa calitatii lor procesual pasive.

Curtea de Apel Bucuresti insa, ca instanta de recurs, le-a respins recursul, mentinand ca temeinica si legala Incheierea Tribunalului Ilfov, semn ca ADEVARUL, in cele din urma, TRIUMFA!

Motivul pentru care recurentii au invocat lipsa calitatii lor procesual pasive, s-a datorat faptului ca nu au fost parte in contractul de vanzare – cumparare constatat ca fiind nul absolut!

La prima vedere, pare ca intr-adevar, au dreptate!

INSA, in realitate ei au fost beneficiarii directi ai pretului incasat in urma incheierii contractului de vanzare cumparare constatat ulterior nul absolut.

Ca este asa rezulta dintr-un contract de donatie, autentificat de notar, in care se stipuleaza in mod expres ca suma provenita din contractul de vanzare-cumparare, de asemenea,  autentificat, se doneaza celor doi recurenti care, in recurs, au invocat lipsa calitatii lor procesual pasive pe motiv ca si in procesul de fond le-a fost admisa aceasta exceptie.

Prin urmare, instanta de recurs, apreciind in mod corect realitatea, luand act si de declaratiile debitoarei initiale (care a donat toti banii recurentilor) le-a respins recursul, mentinand Incheierea de incuviintare a sechestrului asigurator ca temeinica si legala.

Ramane ca societatea creditoare pe care o reprezint, sa continue procedura de recuperare a sumei, insa cu mai multe sanse de succes, avand in vedere mentinerea acestui sechestru asigurator asupra celor 3 apartamente aflate in proprietatea debitorilor.

Av. Adriana Costache (fostă Bangălă)

Baroul Bucureşti

Părerile de pe acest blog reprezintă viziunea Jurisdinamica.ro. Orice feedback din partea dvs. este binevenit aici sau pe avocat@jurisdinamica.ro

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: