Prima pagină > Drept comunitar, Jurisdinamica, Modificari legislative > Uniunea Europeana vrea un Internet mai sigur

Uniunea Europeana vrea un Internet mai sigur

Intr-un context european actual in care infractiunile informatice capata o amploare din ce in ce mai mare, Uniunea Europeana pune la cale un plan de prevenire si gestionare a acestora.

Comertul electronic, precum si diferite servicii online, in special cele din domeniul bancar, s-au aflat in ultimul deceniu intr-o continua evolutie. Aceasta evolutie tinde insa sa incetineasca pe fondul cresterii criminalitatii informatice. Numarul victimelor unor astfel de infractiuni a crescut considerabil iar utilizatorii serviciilor online se simt din ce in ce mai descurajati in folosirea acestora. Mari probleme precum frauda online si divulgarea informatiilor cu caracter personal fac din mediul online un cadru economic nesigur.

Din ianuarie 2013, un nou Centru European  de combatere a criminalitatii informatice si-a inceput activitatea pentru a contribui la protejarea cetatenilor si intreprinderilor europene, concentrandu-se in special asupra serviciilor bancare electronice si asupra altor activitati financiare online.

Planul UE prevede impunerea atat statelor membre, cat si principalilor operatori de servicii de internet, asigurarea unui mediu digital securizat. Ramane de vazut in ce masura se vor conforma si vor coopera intre ele statele europene pentru siguranta mediului cibernetic, avand in vedere importanta si avantajul Internetului in dezvoltarea economica.

George Achim, consilier juridic

Părerile de pe acest blog reprezintă viziunea Jurisdinamica.ro. Orice feedback din partea dvs. este binevenit aici sau pe avocat@jurisdinamica.ro

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: