Noua procedura de citare

Noul Cod de Procedura Civila, intrat in vigoare la 15 februarie, aduce modificari si cu privire la modalitatea de citare si comunicare a actelor de procedura.

In acest sens, potricit art. 154 alin. (2) din NCPC, comunicarea se va face in plic inchis, care va purta mentiunea “PENTRU JUSTITIE. A SE INMANA CU PRIORITATE”.

In cazul in care comunicarea nu se va putea face prin intermediul agentilor procedurali ai instantei, aceasta se va face prin posta, cu scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire, in plic inchis, conform art. 154 alin. (4) NCPC.

La cererea partii interesate si pe cheltuiala sa, comunicarea se va putea face si prin intermediul executorilor judecatoresti sau prin servicii de curierat rapid, de asemenea, cu scrisoare recomandata si confirmare de primire.

Grefa instantei va putea comunica actele de procedura si prin fax sau e-mail, transmitand odata cu acestea si un formular ce va fi completat si semnat de catre destinatar. Formularul va reprezenta dovada primirii actelor si va putea fi expediat instantei tot prin fax sau e-mail.

Se pare ca noua procedura va da putina bataie de cap atat grefierilor, cat si lucratorilor postali, care nu au fost instruiti din timp.

Jud. Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti, spune ca: “Vor apãrea blocaje pe lipsa de procedurã, într-o primã fazã. În condițiile în care si factorii postali vor avea nevoie de un timp sa ne obisnuiasca cu noile citații.”

George Achim, consilier juridic

Părerile de pe acest blog reprezintă viziunea Jurisdinamica.ro. Orice feedback din partea dvs. este binevenit aici sau pe avocat@jurisdinamica.ro

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: