Prima pagină > Drept procesual civil, Modificari legislative > Medierea – in cazul litigiilor cu valoare de sub 50.000 lei

Medierea – in cazul litigiilor cu valoare de sub 50.000 lei

Pentru a nu mai exista confuzii, se impune  sa facem distinctie intre obligativitatea Sedintei de informare  cu privire la avantajele Medierii  in functie de obiectul litigiului si nu doar de cuantumul acestuia.

Asadar in cazul  actiunilor in justitie, introduse dupa 01.08.2013, care privesc  transferul dreptului de proprietate asupra unui bun imobil, a altor drepturi reale, partaje sau  cauze succesorale,  este obligatorie indeplinirea conditiei prealabile a informarii cu privire la avantajele medierii, sens in care actiunea care se va depune la instanta competenta,  va trebui insotita si de un Certificat de informare eliberat de juristul si/sau mediatorul care a realizat informarea.

Exceptie fac toate actiunile in justitie, chiar daca valoarea lor este sub 50.000 lei, pentru care partile au decis sa urmeze procedura speciala a  Ordonantei de plata reglementata de art. 1013 – 1024 din  Noul C.pr. civ. sau  cea prevazuta de art. 1025 – 1032   din acelasi  Nou C.pr.civ , privind procedura Cererilor cu valoare redusa.

Prin urmare, in aceste cazuri, Sedinta de informare cu privire la avantajele medierii nu este obligatorie ca si procedura prealabila introducerii actiunii in instanta.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti scrie pe blog sau direct pe  adresa noastra de contact: avocat@jurisdinamica.ro.

Av. Adriana Costache (fostă Bangălă)

Baroul Bucureşti

Părerile de pe acest blog reprezintă viziunea Jurisdinamica.ro. Orice feedback din partea dvs. este binevenit aici sau pe avocat@jurisdinamica.ro

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: